Streekmuseum Peel en Maas stelt opening een maand uit

Print
Streekmuseum Peel en Maas stelt opening een maand uit

Het streekmuseum in het Kerkeböske. Afbeelding: Le Giesen

Helden -

Museum Peel en Maas heeft de heropening uitgesteld tot 1 juli. Het Heldense museum heeft meer tijd nodig om de inrichting aan te passen aan het geldende coronaprotocol.

Zo wordt er momenteel een routing met eenrichtingsverkeer uitgezet en gekeken naar de mogelijkheden om te gaan werken met een reserveringssysteem. Ook zijn er extra beschermende maatregelen voor de vrijwilligers nodig. Verder is het museum voorlopig alleen op woensdag en zondag open, in plaats van vier dagen per week, en mogen op elk moment niet meer dan vijftien bezoekers aanwezig zijn. Het toilet is gesloten en tot september worden geen rondleidingen gegeven.

Het besluit om een maand later open te gaan dan was toegestaan, is in overleg met de gemeente genomen. Het museum dat in dorpscentrum het Kerkeböske is ondergebracht, toont de geschiedenis van de elf kernen van Peel en Maas.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen