Storm van kritiek voor Ronnie Flex na uitspraak over zwarte Piet

Print
Storm van kritiek voor Ronnie Flex na uitspraak over zwarte Piet

Ronnie Flex. Afbeelding: ANP Kippa

Ronnie Flex heeft op Twitter in vergelijkbare woorden herhaald wat collega-rapper Akwasi eerder al ‘beloofde’ te doen: zodra hij in november een zwarte Piet ziet, zal hij die ‘in zijn gezicht trappen’. Ronnie kreeg meteen een stortvloed aan kritiek over zich heen. Hij heeft de tweet inmiddels verwijderd.

Akwasi had het vorige week maandag in zijn toespraak bij het Black Lives Matter-protest op de Dam onder andere over ‘fuck the police’, over ‘motherfucking Zwarte Piet die straks weer naar zijn hoerenmoeder gaat’ en hij zei: ,,Op het moment dat ik een Zwarte Piet tegenkom in november, trap ik hem hoogstpersoonlijk in zijn gezicht.”

De rapper kreeg naar aanleiding van die toespraak meerdere dreigementen via social media. Ook is er aangifte tegen hem gedaan.

Twitter

Nu ligt ook Ronnie Flex onder vuur. Hij wordt vooral aangesproken op het feit dat hij vader is en daarmee een voorbeeldfunctie heeft richting zijn dochtertje. De 28-jarige rapper reageert daarop dat hij dit juist voor haar doet. ,,Voor een toekomst waarin zij al die rare dingen niet hoeft mee te maken. Stap ‘s in een ander z’n schoenen, geef eens een keer om een ander kind ook.”

Ronnie Flex heeft de tweet verwijderd en Twitter voorlopig even de rug toegekeerd. ,,Ik ga van Twitter af, 2Pac luisteren, vrij zijn”, besluit hij.