Burgemeester Leudal reageert op negatieve berichten op sociale media over coronamaatregelen: ‘ga gesprek aan’

Print
Burgemeester Leudal reageert op negatieve berichten op sociale media over coronamaatregelen: ‘ga gesprek aan’

Burgemeester Désirée Schmalschläger van Leudal. Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen -

Burgemeester Désirée Schmalschläger roept inwoners van Leudal op om vooral het gesprek aan te gaan over de geldende coronamaatregelen, in plaats van hun onvrede te ventileren in negatieve reacties op sociale media.

De burgermoeder voelde zich geroepen om een statement hierover naar buiten te brengen, nadat ze op het raadhuis de laatste dagen steeds vaker berichten voorbij zagen komen over een starre houding van Leudal met betrekking tot de coronamaatregelen.

Zo zou in Leudal minder mogen ten opzichte van omliggende gemeenten, was een regelmatig terugkerende klacht. Afgelopen week ontstond met name onder horecaondernemers onduidelijkheid over de regels, toen verschillende eigenaren door handhavers werden aangesproken over het uitserveren aan tafel, terwijl hier in andere gemeenten geen probleem van werd gemaakt.

Grijs gebied

Schmalschläger in haar statement: „Nu de regels steeds meer versoepeld worden, merken we dat er hier en daar sprake is van een grijs gebied over wat wel en niet mag.” Ze wijst op de nog steeds geldende noodverordening, waaraan ze zich als burgemeester dien te houden. „Dat is wat ik doe, en ook de medewerkers van de gemeente Leudal vraag om te doen. (...) Ik ga hierbij uit van eenieders goede intentie en hoop dat u dit ook kunt doen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen