Parijs

‘Luchtvaartbranche stevent af op verliespost van dik 84 miljard’

Print
‘Luchtvaartbranche stevent af op verliespost van dik 84 miljard’

Afbeelding: ANP

De coronacrisis zadelt de wereldwijde luchtvaartbranche dit jaar waarschijnlijk op met een verliespost van in totaal dik 84 miljard dollar.

Dat heeft luchtvaartorganisatie IATA uitgerekend. Daarmee is 2020 waarschijnlijk het „slechtste jaar uit de geschiedenis van de luchtvaart”.

Vanwege de virusuitbraak zakte het vliegverkeer afgelopen maanden bijna volledig in. De crisis kost naar schatting honderden miljarden dollars aan omzet. Overheden moeten niet voor niets bijspringen om grote luchtvaartconcerns als Lufthansa en Air France-KLM overeind te houden.

Inmiddels proberen veel maatschappijen hun dienstregelingen weer geleidelijk te hervatten. Maar de prognoses voor herstel blijven somber. IATA stelde eerder al dat de vraag naar vliegreizen door het coronavirus waarschijnlijk nog jaren lager zal blijven dan voor de crisis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen