Twee minderjarigen opgepakt voor straatroven in Roermond

Print
Twee minderjarigen opgepakt voor straatroven in Roermond

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Twee 17-jarige mannen uit Roermond zijn dinsdag aangehouden op verdenking van het plegen van drie straatroven in hun woonplaats eerder dit jaar.

Alle straatroven vonden vrij kort na elkaar plaats in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 januari 2020 op de Gerichtsberg, onder het viaduct aan de Venloseweg en nabij de Heuvel. De twee verdachten fietsten achter een alleen fietsende persoon aan die ze vervolgens aanspraken en bedreigden. In één geval werd hierbij een slachtoffer gedwongen om zijn telefoon af te geven.

Mishandeld

Op de Heuvel werden twee jongeren aangesproken en mishandeld. Ook zij werden bedreigd en beiden liepen klappen op. Een van de slachtoffers moest zijn gsm afgeven. Toen de slachtoffers om hulp riepen, gingen beide overvallers er vandoor.

De politie kwam de daders op het spoor door middel van camerabeelden en dna-sporen. Ook een opvallende fiets, die door een van de daders tijdens de vlucht werd achtergelaten, droeg bij aan het achterhalen van de verdachten.

De verdachten en de slachtoffers bleken op de avond van de straatroven dezelfde horecagelegenheid in Roermond te hebben bezocht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen