Horst aan de Maas stopt met gemeentegids en -kalender

Print
Horst aan de Maas stopt met gemeentegids en -kalender

Horst aan de Maas stopt in 2021 met gemeentegids en -kalender. Afbeelding: Stefan Koopmans

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Horst aan de Maas brengt in 2021 geen gemeentegids en ook geen gemeentelijke kalender uit. Dit jaar zijn de papieren versies van het gratis drukwerk voor het eerst al niet meer huis aan huis bezorgd.

Uit onderzoek blijkt dat zowel gids als kalender steeds minder wordt gebruikt. Bijna driekwart van de Horstenaren zet anno 2020 de computer aan om via een zoekmachine informatie op te zoeken over een vereniging in eigen dorp. Daar komt nu bij dat de weekkalender voor 2021 (nog) niet gemaakt kan worden. Door de coronacrisis is immers niet duidelijk welke evenementen en kermissen volgend jaar al dan niet doorgaan. Daarnaast gaat de fotograaf die al twintig jaar inwoners portretteert met pensioen. De uitgever van de kalender en de gemeentegids is van plan om de edities van 2021 op eigen houtje uit te brengen. De gemeente Horst aan de Maas zal zich daar verder niet mee bemoeien.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen