Koninklijke onderscheiding voor Harry de Laat

Print
Koninklijke onderscheiding voor Harry de Laat

Decorandus Harry de Laat. Afbeelding: Carin Maes

Budel -

Locoburgemeester Frans Kuppens heeft onlangs een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Harry de Laat uit Budel. De decorandus kreeg de titel Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange inzet voor volleybalvereniging Ledûb.

Vanwege de coronamaatregelen kon er geen lintje opgespeld worden en vond de uitreiking in aangepaste vorm plaats. Het opspelden zal op een later moment gebeuren. De uitreiking zou eigenlijk plaatsvinden tijdens de vijftigste editie van het Ledûb volleybaltoernooi. Vanwege de coronamaatregelen is dit evenement verplaatst. De Laat is al vanaf de eerste editie betrokken bij het toernooi dat door de jaren heen is uitgegroeid tot een driedaags evenement, waar jaarlijks zo’n 200 volleybalverenigingen aan meedoen. Als lid en penningmeester van de toernooicommissie leverde hij een belangrijke bijdrage. Zo is hij verantwoordelijk voor de organisatie van de facilitaire & financiële zaken en de kinderactiviteiten. Sinds enkele jaren is De Laat ook actief als bestuurslid en vrijwilliger bij heemkundevereniging Baronie van Cranendonck. Zijn affiniteit met ICT zet hij onder andere in voor de website en Facebookpagina van de vereniging.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen