Tiener mishandelt moeder: arrestatieteam haalt gewapende jongen uit ouderlijke woning

Print

Video: Orange Media

Maastricht / Itteren -

Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdagavond in Maastricht een tiener uit de ouderlijke woning gehaald.

Bij een heftige ruzie had de jongen ’s middags zijn moeder mishandeld, meldt een woordvoerder van de politie.

De vrouw had daar verder geen verwondingen aan overgehouden, maar belde wel zelf de politie. Aangekomen bij de woning aan de Czaar Peterstraat zagen agenten en hulpverleners dat de jongen binnen rondliep met messen in zijn handen. De moeder was op dat moment al uit de woning.

Arrestatieteam

Om te voorkomen dat de zaak uit de hand zou laten, riep de politie een arrestatieteam op. ,,Je wilt niet dat iemand gewond raakt”, legt een woordvoerder van de politie uit. ,,Ook die jongen niet.” Na een uurtjes lukte het om de jongen te overmeesteren en af te voeren. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij voorlopig werd ingesloten.

Volgens de politiewoordvoerder wacht de jongeman ‘een stevig gesprek’, zowel over de mishandeling van zijn moeder als over het dreigen met wapens. Over de oorzaak van de politie wil de politie verder geen mededelingen doen, ook al omdat de verdachte nog minderjarig is.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen