Dier van de week

Dier van de week: Timo

Print
Dier van de week: Timo

Timo. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Budel / Budel-Schoot / Budel-Dorpplein / Maarheeze / Soerendonk / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Timo aan de beurt, een flinke Mechelse herder reu van 5 jaar oud.

Hoe is Timo in het asiel terechtgekomen?

„Dit was een moeilijke beslissing die zijn baas voor het welzijn van Timo heeft moeten maken. Nadat hij altijd een heerlijk vrij leven heeft gehad op een flink terrein om een woning in het buitengebied, zou hij nu moeten verhuizen naar een kleine woning met weinig leefruimte midden tussen de huizen.”

Wat kun je over Timo vertellen?

„Het is een heel enthousiaste en energieke hond die het heerlijk vindt om buiten te zijn. Hij kan dan lekker rondstruinen en ondertussen alles in de gaten houden. Als hij daarmee klaar is, kan hij ook tevreden ergens gaan liggen en van het zonnetje genieten. Lange wandelingen met zijn baas waardeert hij ook erg en hij weet ook hoe hij zich dan keurig moet gedragen.”

Waar zou hij het beste geplaatst kunnen worden?

„Het zou fijn zijn als Timo ergens terechtkomt, waar hij weer de ruimte krijgt die hij gewend is. Zeker omdat je duidelijk merkt dat hij echt geniet van buiten zijn. Hierbij is het voor hem wel belangrijk om het gevoel te hebben erbij te horen en een baas te hebben die hem respecteert en duidelijke leiding geeft.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen