Dierbaar

Het adoptiecertificaat van lynx Apache hangt naast de kinderfoto’s

Print
Het adoptiecertificaat van lynx Apache hangt naast de kinderfoto’s

Apache in Kasteelpark Born. Afbeelding: Kerry Claus

/ Born / Buchten -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: lynch Apache woont weliswaar in een park, maar hoort helemaal bij het gezin Claus uit Buchten.

Het adoptiecertificaat van lynx Apache hangt pontificaal in de woonkamer, naast de foto’s van de kinderen. „We kunnen er weliswaar niet mee knuffelen”, zegt Kerry Claus (41) uit Buchten. „Maar het is wel ons dier.”

Vijf jaar geleden adopteerden ze als vaste bezoekers van Kasteelpark Born ‘hun’ eerste lynx. „Om het park te steunen en omdat het zulke prachtige beesten zijn.” Sindsdien heeft het gezin Claus een speciale band met de lynxen. „Bijna elk weekend lopen we wel even het Kasteelpark binnen voor een rondje langs de verblijven.”

Hun eerste adoptielynx Jean overleed ongeveer twee jaar geleden. „Destijds zijn we even overgestapt op de otters.” Maar toen vorig jaar nieuwe lynxen kwamen, waren ze er als de kippen bij om opnieuw het mannetje te adopteren. „We mochten zelfs de naam verzinnen.”

Zoon Xavier (10) kwam met Apache op de proppen. Toen het dier voor het eerst uit zijn hok mocht, stonden ze uiteraard vooraan.„Soms lijkt het zelfs of Apache reageert als we roepen. Maar of dat echt zo is…. Zal wel niet. Maar het is leuk om dat te denken.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen