Bestemmingsplan Centrum Echt ter inzage

Print
Bestemmingsplan Centrum Echt ter inzage

Leegstand is één van de redenen voor een compacter winkelcentrum Echt. Afbeelding: Archief De Limburger/Mitchell Giebels

Echt -

De gemeente Echt-Susteren heeft het bestemmingsplan voor het centrum Echt klaar waardoor de procedure voor een nieuw winkelgebied kan starten.

Vorig jaar werd een besluit genomen om de ontwikkelingen in het centrum voor een jaar stil te leggen zodat gewerkt kon worden aan het bestemmingsplan. Het Centrumplan gaat uit van een compacter winkelgebied. De Bovenstestraat Zuid, waar nu veel winkelleegstand is, zou een woongebied moeten worden. De gemeente bekijkt nog of de straat weer toegankelijk kan worden voor verkeer. Onderdeel van het Centrumplan is de transformatie van het braakliggend gebied van de voormalige dakpannenfabriek De Valk tot een Jumbo foodmarkt die de trekker moet worden voor het nieuwe centrum. Het bestemmingsplan ligt vanaf 12 juni zes weken ter inzage. In die tijd kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen bij de gemeente. Behandeling volgt in de raadsvergadering van 24 september.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen