Mourik-Dynniq (Echt) gaat stuw Linne repareren

Mourik-Dynniq (Echt) gaat stuw Linne repareren

Afbeelding: © site Rijkswaterstaat

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Thorn / Wessem / Maasbracht / Linne / Heel / Beegden / Stevensweert -

De combinatie Mourik-Dynniq in Echt gaat de stuw in Linne herstellen. Het bedrijf had als enige ingeschreven op de aanbesteding waarmee ruim 12 miljoen euro gemoeid is.

De schade aan de stuw bij Linne is ontstaan op 10 februari 2020. Door de storm Ciara sloegen 2 lege duwbakken los die tegen de stuw tot stilstand kwamen. Door de aanvaring zijn in ieder geval 4 jukken (onderdelen van de stuw) beschadigd. Voor verdere inspectie en herstel heeft Rijkswaterstaat een bouwput gebouwd rondom de stuw. Hiervoor is een spoeddam aangelegd. De 6 miljoen euro die dit kostte, wil Rijkswaterstaat verhalen op de eigenaar van de duwbakken. Het is de bedoeling dat het herstel van de stuw in Linne eind dit jaar voltooid is.

Eerdere gunning De combinatie Mourik-Dynnic kreeg eind vorig jaar ook al voor 4 jaar het onderhoud van de bediening van bijna alle objecten in de Maas en de Maaskanalen gegund door Rijkswaterstaat. Daarbij gaat het om sluizen, stuwen, gemalen en bruggen.

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg