Flink meer gebruikers Burgernet-app in Heerlen na campagne

Print
Flink meer gebruikers Burgernet-app in Heerlen na campagne

Afbeelding: ANP XTRA

Heerlen / Hoensbroek -

De campagne om meer gebruikers van Burgernet in Heerlen te krijgen werpt zijn vruchten af. Het aantal mensen dat de app downloadt neemt flink toe. Het aantal gebruikers van de spraak en sms-functie blijft wel achter.

Dat meldt waarnemend burgemeester Emile Roemer. Hij voert een motie van de gemeenteraad uit, waarin wordt gesteld dat de helft van alle Heerlenaren bij Burgernet moet zijn aangesloten. In april vorig jaar zaten 10.667 Heerlenaren bij Burgernet.

Toename

‘De helft van alle Heerlenaren’ vindt Roemer niet realistisch, maar hij onderneemt wel actie om het aantal Heerlense deelnemers omhoog te krijgen. De gemeente startte daarvoor eind vorig jaar een campagne met radiospotjes, bioscoop- en snelwegreclame. Met name op het gebied van het downloaden van de app heeft deze effect. Vanaf de start van de campagne tot en met mei is de app 1108 keer gedownload. Het aantal mensen dat van de sms- en spraakfunctie gebruik maakt steeg nauwelijks.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen