Uitbater van restaurant Frunk in Brunssum wil verkassen

Print
Uitbater van restaurant Frunk in Brunssum wil verkassen

Luuk Hoffman, chef-kok en uitbater van restaurant Frunk. Afbeelding: Luc Lodder

Brunssum -

Chef-kok en uitbater Luuk Hoffman van het Brunssumse Frunk wil op een andere plek in Zuid-Limburg een nieuw restaurant beginnen. „Er spelen geen financiële redenen.”

Zijn restaurant uitbreiden en een onderkomen in eigen bezit. Dat is de toekomstdroom van Hoffman en zijn partner, die met Frunk de afgelopen twee jaar culinair flink aan de weg timmerden.

Lees ook: Brunssums restaurant in top tien nieuwe zaken in Nederland

Ze zitten nu nog gehuurd aan de Dorpstraat in Brunssum. Waar die toekomst ligt en wanneer er wordt verhuisd is nog niet duidelijk. Hoffman zegt ook nog niet zeker te weten of de naam van zijn restaurant meeverkast.

Geruchten

„Dat gebeurt allemaal in overleg. Mijn kookstijl en mijn concept gaan wel mee, want die heb ik in de vingers. Het is in elk geval niet zo dat Frunk er op korte termijn mee stopt”, zo lacht hij de kop opstekende geruchten dat de gevolgen van corona ook hier zijn tol hebben geëist weg. „We zitten al voor de hele maand volgeboekt, ik heb geen klagen. Er spelen geen financiële redenen.”

Het zal ook niet zo zijn dat hij van de ene dag op de andere verhuist. „Het staat nu te huur, we zien wel wat er op afkomt en onder welke voorwaarden. Ik zie het niet al in 2020 gebeuren. En als er geen belangstelling is, blijven we nog even zitten.”

Wiegje

De plannen voor ‘een nieuw kindje’ zijn nog pril. „Het ligt nog maar net in het wiegje, om het maar zo te zeggen.” Waar dat wiegje straks komt te staan, is evenmin bekend. „Of het Brunssum blijft? Het kan ook een dorpje verder weg worden, maar in ieder geval in Zuid-Limburg. We zijn gehecht aan de regio.”

Thuis

Frunk belandde vorig jaar op de vierde plek van veelbelovende net geopende restaurants in Nederland. Hoffman kookte in het verleden onder meer bij topkok Jonnie Boer van de Librije. In 2018 ging hij in Brunssum op eigen benen staan. In de tijd van de gedwongen sluiting door corona kookte Hoffman bij mensen thuis.

Huur

Wie Frunk wil huren, moet daar maandelijks bijna 2000 euro voor neertellen. En de op ruim 57.000 geschatte inventaris overnemen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen