Wandelbond komt met alternatief voor Vierdaagse

Print
Wandelbond komt met alternatief voor Vierdaagse

De Vierdaagse gaat dit jaar niet door vanwege de coronamaatregelen Afbeelding: ANP

Wandelaars die deze zomer toch een Vierdaagse willen lopen, kunnen zich vanaf woensdag inschrijven voor de Alternatieve Vierdaagse.

De Koninklijke Wandel Bond Nederland KWBN heeft een app laten ontwikkelen waarmee iedereen vanuit zijn eigen huis een Vierdaagse kan lopen. Degenen die zich hadden ingeschreven voor de echte Vierdaagse krijgen als ze de tocht volbrengen geen officieel Vierdaagsekruisje, maar wel een beloning, aldus de KWBN.

De Alternatieve Vierdaagse moet gelopen worden tussen 21 en 24 juli, de week dat de gewone Vierdaagse ook gehouden zou worden. Inschrijvers krijgen een app, waarmee ze vier dagen lang wandelroutes rond hun eigen huis kunnen uitstippelen. Via gps-data wordt bijgehouden of de lopers hun gekozen afstand ook echt afleggen. Behalve de gebruikelijke 30, 40 of 50 kilometer kunnen wandelaars ook kiezen voor 10 of 20 kilometer per dag.

De 104e Vierdaagse gaat dit jaar niet door wegens de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. „Het liet ons niet los”, aldus directeur Paul Sanders van de KWBN. „Juist nu corona rondwaart is bewegen crucialer dan ooit.”

De wandelbond waarschuwt dat het nadrukkelijk niet de bedoeling is dat deelnemers aan de Alternatieve Vierdaagse toch op de gebruikelijke parcoursen rond Nijmegen gaan lopen. „Dan wordt het daar alsnog te druk.” Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen, die verheugd is over het alternatief, roept deelnemers op om zich onderweg goed aan de richtlijnen van het RIVM te houden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen