Horeca in Landmark Bergen blijkt een utopie: ‘Maak er woningen van’

Print
Horeca in Landmark Bergen blijkt een utopie: ‘Maak er woningen van’

Opnieuw een ondernemer vinden voor horeca op de eerste verdieping ziet eigenaar Niek van Hurk niet zitten. „Het is hopeloos.” Afbeelding: Laurens Eggen

Knikkerdorp / Nieuw-Bergen -

Eigenaar Niek van den Hurk van De Landmark in Nieuw-Bergen geeft het op om een nieuwe horecaondernemer te vinden voor de eerste verdieping van de toren. Hij heeft het college van B&W om een bestemmingsplanwijziging gevraagd.

Een paar maanden geleden uitte Van den Hurk zijn zorgen over het vinden van een nieuwe uitbater voor de Torenkamer, die zich op de eerste etage bevindt. Een ondernemer die in maart zou beginnen, trok zich op het laatste moment terug vanwege de coronacrisis.

Utopie

Daar had Van den Hurk alle begrip voor. Hij trekt nu de conclusie dat het vinden van een horecaondernemer voor de eerste verdieping van de uitkijktoren een utopie is. Daarom kijkt hij verder dan horeca. De gemeente moet dan wel terugkomen van haar plannen om alleen horeca toe te staan.

‘Hopeloze tijd’

„Om De Landmark levend te kunnen houden, heb ik aan het college en de raad gevraagd om de bestemming van de eerste etage om te zetten naar een woonbestemming”, laat Van den Hurk weten. Volgens hem is er meer behoefte aan woonruimte dan aan horecaruimte in deze ‘hopeloze’ tijd. De eigenaar stelt dat de horecazaak op de begane grond behouden blijft.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen