Video: Hamboskliniek in Kerkrade verrast oudste bewoners (101) met privéconcert

Print

Oudjes in het zonnetje gezet door Meander. Video: De Limburger

Kerkrade / Eygelshoven -

De twee oudste bewoners van de Hamboskliniek in Kerkrade werden woensdag getrakteerd op een privéconcert. Lieske Fröhlings (101) en Mia Muller, die haar 101e verjaardag vierde, genoten van de klanken van accordeonist Jac Mevissen.

Het was eigenlijk de bedoeling dat het privéconcert in de tuin van de Hamboskliniek gegeven zou worden, waardoor Mia en Lieske voor het eerst in ongeveer drie maanden weer naar buiten zouden kunnen. Het bleek echter iets te koud voor de krasse dames.

Tweede poging

Het was de tweede poging om het privéconcert plaats te laten vinden. Het optreden van Mevissen was aanvankelijk gepland voor mei, maar werd toen geannuleerd. Lieske moest toen namelijk na een ziekenhuisbezoek uit voorzorg twee weken in quarantaine.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen