Verkeerstellingen naar drukte op kruispunt Wahlwiller

Print
Verkeerstellingen naar drukte op kruispunt Wahlwiller

De telkabels op de Kruisweg. Afbeelding: De Limburger

Wahlwiller -

De provincie voert op de Kruisweg en de Capucijnenweg in Wahlwiller verkeerstellingen uit.

Uit die metingen moet blijven hoeveel voertuigen elke dag de drukke kruising met de Rijksweg oversteken.

Het kernoverleg Zelfsturend Wahlwiller heeft bij de provincie aangedrongen op zo’n onderzoek. „Bij de provincie dachten ze dat het wel mee zou vallen met die drukte”, zegt voorzitter Fred Baenen. „Maar ze hadden daarbij alleen naar Wahlwiller zelf gekeken en geen rekening gehouden met al het verkeer uit Slenaken, Epen en Mechelen dat via de Capucijnenweg naar Heerlen of Aken rijdt. En dan tel ik de auto’s met Belgisch kenteken uit Voeren en Sippenaeken niet eens mee.”

Het kernoverleg dringt al langer aan op maatregelen om de kruising veiliger te maken. Sinds de school in Wahlwiller dicht is, moeten de kinderen uit het dorp elke dag via die route naar basisschool Witheim in Mechelen. Dat geldt ook voor kinderen uit buurdorp Nijswiller.

De provincie heeft toegezegd dat er verkeerslichten komen op de kruising in Wahlwiller. Door de bezuinigingen op infrastructurele werken worden al die project opnieuw beoordeeld. Baenen gaat ervan uit dat de plannen voor Wahlwiller daarbij niet geschrapt worden: „De uitkomst van de verkeerstellingen laten ongetwijfeld zien hoe urgent de situatie hier is.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen