Digitale informatiesessie over plannen biomassacentrale bij Brand

Print
Digitale informatiesessie over plannen biomassacentrale bij Brand

Afbeelding: DDL

Wijlre -

De gemeente Gulpen-Wittem houdt donderdag een informatiesessie voor raadsleden over de plannen voor een biomassacentrale bij de brouwerij van Brand in Wijlre.

De plannen hebben in Wijlre nogal wat opschudding veroorzaakt. Omwonenden maken zich grote zorgen over de overlast die zij mogelijk gaan ondervinden van zo’n houtgestookte installatie. De oppositie in de gemeenteraad ziet die plannen niet zitten, maar dat lokt weer felle reacties van de coalitiepartijen uit.

Lees ook: Plan: restwarmte van nieuwe biomassacentrale Brandbrouwerij naar woningen in Wijlre

Wethouder Marion van der Kleij betreurt de manier waarop alles nu verloopt, schrijft zij in een brief die deze week in Wijlre huis aan huis is verspreid. Zij had de plannen al veel eerder willen toelichten in Wijlre, maar ’zoals u weet kon de gemeente geen bijeenkomsten organiseren’. Zij benadrukt dat er nog steeds geen beslissing is genomen.

Om te voorkomen dat verhalen een eigen leven gaan leiden, praat Van der Kleij de gemeenteraad donderdag bij over de huidige stand van zaken. Dat gebeurt in de raadzaal. Voor publiek is daar geen plek, maar de vergadering is wel te volgen via het Youtube-kanaal van de gemeente: www.youtube.com/gemgulpenwittem. De bijeenkomst begint om 17.30 uur.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen