‘Olympische Spelen Tokio in versoberde vorm’

Print
‘Olympische Spelen Tokio in versoberde vorm’

Afbeelding: AFP

De Olympische Spelen van 2021 in Tokio zullen in versoberde vorm plaatsvinden. „We zullen niet voor grote shows zorgen, maar het evenement op bescheiden wijze uitvoeren”, zei Toshiro Muto, directeur van het organisatiecomité.

„In tijden van crisis is overdreven gedrag niet op zijn plaats. We moeten iets presenteren dat acceptabel is voor mensen die het moeilijk hebben of hadden als gevolg van de coronacrisis.”

Het is volgens Muto nog te vroeg om aan te geven wat de versimpeling precies inhoudt. „Maar we hebben inmiddels tweehonderd ideeën die we nu aan het uitwerken zijn. De versoberde aanpak moet ook tot een belangrijke vermindering van de kosten leiden.”

De Olympische Spelen zijn een jaar uitgesteld vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. De verwachting is dat in het voorjaar van 2021 de beslissing valt of ze de volgende zomer wel kunnen worden gehouden. Vooralsnog stelt het organisatiecomité in Japan zich hierop in, met steun van het Internationaal Olympisch Comité.

„Wij overwegen op geen enkele wijze de Spelen niet te laten doorgaan”, zei Yoshiro Mori, de voorzitter van het organisatiecomité.