Leerlingen uit brugklas Groenewald Stein in de prijzen

Print
Leerlingen uit brugklas Groenewald Stein in de prijzen

Het winnende team van het Groenewald uit Stein. Afbeelding: Groenewald

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

Leerlingen uit de brugklas van het Groenewald uit Stein zijn in de prijzen gevallen met hun innovatieve oplossing om jeugd meer te laten bewegen.

Ze ontvingen woensdag de bijbehorende bokaal als winnaars van de Vakkanjer Challenge 2020. Ruim tienduizend leerlingen zijn dit schooljaar aan de slag gegaan met de challenge ‘Creating space for children’ in opdracht van de Johan Cruyff Foundation om meer jongeren in beweging te krijgen. Brugklasleerlingen Kyra, Sanne en Bente wisten de eerste prijs binnen te slepen met hun idee: ‘Bewegen voor jongeren’.

Vakkanjers

Vakkanjers is een programma waarin leerlingen vanaf groep 7 tot en met het laatste jaar van het vmbo hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar was dat de Cruyff Foundation. In de challenge ‘Creating space for children’ daagt de Cruyff Foundation leerlingen uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken om kinderen te stimuleren meer te bewegen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen