Knijpstokken voor afvalruimende wijkteams

Print
Knijpstokken voor afvalruimende wijkteams

V.l.n.r.:, Jo Mertens (wethouder), Josef Kerstgens (wijkteam Centrum), Lies Damen (wijkteam Oost), Arthur Raes (wijkteam West), Hugo Janssen (wethouder), Jos Rook (wijkteam Noord), Carolus de Rijck (wethouder), Ivo Boekhorst (wijkteam Zuid) en Servie L’Espoir (wethouder). Op de foto ontbreekt wethouder Math Houben. Afbeelding: Emile Verhijden

Brunssum -

De voorzitters van de Brunssumse wijkteams ontvingen onlangs knijpstokken uit handen van Brunssumse wethouders. De gemeente wil bewoners die op eigen initiatief zwerfafval opruimen, ondersteunen door de knijpstokken en ander materiaal beschikbaar te stellen.

Tevens zorgt de gemeente ervoor dat het door de wijkteams ingezamelde afval door de gemeente wordt opgehaald.

Onlangs riep de gemeente Brunssum bewoners op om een handje te helpen bij het opruimen van zwerfafval. Vanwege de coronacrisis zijn medewerkers van de gemeente slechts beperkt inzetbaar voor dergelijke klussen. Dat heeft als gevolg dat er minder onderhoud is aan groen en wegen, en dat het langer duurt voor afvalbakken worden leeggemaakt, of wegen en straten worden schoongeveegd.

Die oproep had als resultaat dat in een aantal wijken bewoners spontaan zwerfafval opruimden, op initiatief van inwoner Henri Ummels. Later sloten de vijf wijkteams zich bij deze initiatieven aan. Wie mee wil helpen bij het schoonhouden van de eigen wijk, kan zich aanmelden bij de wijkteams. Die teams organiseren rondes door de wijk en zorgen voor het materiaal om afval mee te verzamelen.

Voor zuid: info@wijkteam-brunssum-zuid.nl Voor west: info@wijkteam-brunssum-west.nl Voor centrum: info@wijkteam-brunssum-centrum.nl Voor oost: info@wijkteam-brunssum-oost.nl Voor noord: info@wijkteam-brunssum-noord.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen