Maaseik schrapt gratis parkeren in binnenstad

Print
Maaseik schrapt gratis parkeren in binnenstad

De Markt in de binnenstad van Maaseik. Afbeelding: archief De Limburger/ Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren -

Het gratis parkeren voor automobilisten in vrijwel de hele binnenstad van Maaseik heeft zijn langste tijd gehad. Het gemeentebestuur van de Belgische grensplaats schrapt de maatregel met ingang van 15 juni.

Het ‘nultarief’ voor centrumparkeerders in Maaseik werd ruim twee maanden geleden ingevoerd in verband met de coronacrisis en de negatieve gevolgen daarvan voor de lokale middenstand. Nu ook in België de lockdown-maatregelen zijn versoepeld, acht het gemeentebestuur herinvoering van betaald parkeren - en van de parkeerschijf in de blauwe zones – legitiem.

Wie Maaseik per auto bezoekt, kan wel nog altijd twee uur gratis parkeren in de ondergrondse parking Kloosterbempden. Ook de vaste regel van vijftien minuten gratis bovengronds parkeren blijft intact, zo laat wethouder Marc Vereecken (Economie) weten. Als koopstadje is Maaseik ook bij heel wat inwoners van de Westelijke Mijnstreek in trek. Ondernemers in de binnenstad van Sittard dringen al langer aan op aanpassing van de gemeentelijke parkeertarieven.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen