Venlose thuiszorgorganisatie onder verscherpt toezicht

Print
Venlose thuiszorgorganisatie onder verscherpt toezicht

Uit onderzoek van de inspectie is gebleken dat Team voor Zorg op alle punten waarop getoetst werd, tekortschiet. Afbeelding: ANP XTRA

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De Venlose thuiszorgorganisatie Team voor Zorg is door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een half jaar onder verscherpt toezicht gesteld.

Uit het onderzoek is gebleken dat Team voor Zorg (TVZ) op alle toetsingspunten tekortschiet. Daardoor komen de kwaliteit en veiligheid van de zorg in gevaar, stelt de inspectie. Zo is de deskundigheid van de zorgverleners niet altijd goed afgestemd op de complexe zorg die de cliënten nodig hebben en wordt er op het gebied van medicatie niet gewerkt volgens de veiligheidsafspraken. TVZ heeft daarnaast de kwaliteit van de dagelijkse zorgverlening niet in beeld en ‘zet onvoldoende stappen om te voldoen aan de eisen voor kwalitatief goede zorg’.

Miskend

Team voor Zorg laat in een schriftelijke reactie weten dat het sinds september 2019 bezig is met het behalen van een kwaliteitscertificaat. Ten tijde van het bezoek van de inspectie ‘was TVZ nog bezig met het implementeren van de verbetermaatregelen’ en daardoor heeft de inspectie ‘een beeld gevormd dat geen recht doet aan de daadwerkelijke situatie en de verrichte inspanningen door TVZ miskent’. De organisatie zegt er vertrouwen in te hebben dat ze op termijn aan de gewenste maatregelen kan voldoen.

Onvoldoende verbeterd

De Venlose thuiszorgorganisatie werd in 2016 en 2019 ook bezocht door de inspectie. Sindsdien zou deze zich onvoldoende verbeterd hebben. Binnen zes maanden moet aan alle normen worden voldaan en de tekortkomingen worden hersteld. Tot die tijd kan de inspectie (on)aangekondigd op bezoek komen. Uiteindelijk beoordeelt de inspectie of het verscherpte toezicht opgeheven kan worden of dat er verdere stappen genomen worden.

Team voor Zorg is een in Venlo gevestigde, kleine zorgorganisatie die onder meer thuiszorg en begeleiding levert in Venlo, Rotterdam, Amersfoort en Hoogland.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen