Verdachte van moord Maddie McCann ‘voor eigen veiligheid’ in afzondering geplaatst

Print
Verdachte van moord Maddie McCann ‘voor eigen veiligheid’ in afzondering geplaatst

Christian Bruckner, Maddie McCann. Afbeelding: AD/Photonews, Reuters

Christian Brückner, de Duitse verdachte in de zaak-Maddie McCann heeft nieuwe advocaten. Hij wordt nu verdedigd door Friedrich Fülscher en Johann Schwenn. Beide raadsmannen wilden niet meer details geven, maar feit is dat Brückner in de gevangenis in afzondering is geplaatst.

Zijn vorige advocaten, Jan-Christian Hochmann en David Volke, legden woensdag hun mandaat neer. Waarom ze dat deden, wilden ze niet kwijt. De 43-jarige Duitser, die eerder meermaals werd veroordeeld voor seksuele misdrijven, ook bij kinderen, zit momenteel voor een andere zaak een gevangenisstraf uit in Kiel.

Lees ook: ‘Duitse pedofiel heeft Maddie (3) vrij snel na de ontvoering vermoord’

Daar werd hij ‘voor zijn eigen veiligheid’ in afzondering geplaatst. Om te voorkomen dat hij door medegevangenen wordt aangevallen, mag hij alleen onder begeleiding zijn cel nog uit. Brückner zou online tegen een andere pedofiel hebben gesproken over het vangen van ‘iets kleins’.

Zedenverleden

Vorige week woensdag maakten de Duitse federale recherche (BKA) en het parket van Braunschweig verrassend bekend dat ze een verdachte hebben voor de moord op Madeleine ‘Maddie’ McCann. Het toen 3-jarige Britse meisje verdween op 3 mei 2007 spoorloos uit een vakantieresort in het Portugese Praia da Luz.

Lees ook: ‘Maddie is nooit ontvoerd, maar vermoord in appartement Portugal’

Duitse rechercheurs houden er op dit moment rekening mee dat Brückner, die een zedenverleden heeft, het meisje ook seksueel heeft misbruikt. Dat moet gebeurd zijn vlak nadat hij haar meenam uit het appartement in het Portugese Praia da Luz. De recherche in Duitsland is ervan overtuigd dat het kind dood is.

Brückner zou McCann vrij snel na haar ontvoering om het leven gebracht, vermoedt Hans Christian Wolters van de Duitse justitie. Hij benadrukt echter dat hard bewijs ontbreekt en dat rechercheurs nog verder moeten speuren om hem voor de rechter te kunnen brengen. Het lichaam van de peuter is nooit teruggevonden.