Dier van de week

Dier van de week: Jacky

Print
Dier van de week: Jacky

Jacky. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje. Deze week is dat Jacky de Jack Russel. Een vrolijke flierefluiter met een eigen willetje.

Wie is Jacky en hoe is hij in het asiel gekomen?

„Jacky is drie jaar oud en naar het asiel gebracht omdat hij te temperamentvol was voor zijn vorige eigenaren. Iets wat vaker voorkomt bij deze hondjes. Ze zijn klein, leuk om te zien en kwispelen altijd. Qua karakter zijn het echter typische terriërs: erg energiek, eigenwijs en hebben structuur nodig. Voor Jacky zoeken we een thuis waar mensen hem zowel lichamelijk als mentaal de baas kunnen.”

Wat zijn de leuke kanten van Jacky?

„Jacky is altijd vrolijk en heeft altijd zin om op pad te gaan. Hij vindt het heerlijk om te apporteren en brengt iedere stok, ieder speeltje of ieder balletje braaf naar je terug.”

Zijn er aandachtspunten voor zijn toekomstige baas?

„Zijn toekomstige baas zal bereid moeten zijn om tijd te steken in de opvoeding van Jacky. Het is een slim hondje en daardoor leuk om mee te trainen. We plaatsen hem niet bij mensen met andere huisdieren of bij een gezin met kinderen. Ook is het belangrijk dat zijn nieuwe baas beschikt over een tuin waar Jacky lekker los kan rennen. Hij heeft het echt nodig om zijn energie kwijt te kunnen en een tuin is daarvoor onmisbaar.”

Gaat jouw hart sneller kloppen van Jacky? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl en maak kennis met hem.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen