CO2

Bol.com verzendt meer artikelen zonder eigen doos

Print
Bol.com verzendt meer artikelen zonder eigen doos

Afbeelding: ANP XTRA

Webwinkel bol.com pakt dit jaar naar verwachting 7 miljoen artikelen niet meer in bij verzending. Dat is twee keer zoveel als vorig jaar. De maatregel is bedoeld om te besparen op verpakkingsmateriaal en de CO2-uitstoot die met de productie daarvan gepaard gaat te verminderen.

Bol.com, de grootste webshop van Nederland, begon vorig jaar met het niet meer inpakken van artikelen als ventilatoren, frituurpannen, strijkijzers, printers, koffiezetapparaten en luiers. De eigen verpakking van deze producten is stevig genoeg voor het transport van het magazijn naar de voordeur van mensen thuis.

De afgelopen maanden nam bol.com het hele assortiment van 23 miljoen artikelen onder de loep om na te gaan wat er allemaal nog meer zonder bol.com-doos verstuurd kan worden. Nu is besloten om bijvoorbeeld ook glijbanen, luchtbedden, buggy’s en kerstbomen niet meer in te pakken.

Momenteel is nog ongeveer 20 procent van de totale CO2-uitstoot van bol.com afkomstig van verpakkingen. Het bedrijf streeft naar klimaatneutraal winkelen in 2025. Dat betekent dat er dan bij alle pakketten helemaal geen sprake meer mag zijn van aan bol.com toe te schrijven CO2-uitstoot.