Beesel wil ‘inspiratie- en informatiepunt’ bij De Lommerbergen

Print
Beesel wil ‘inspiratie- en informatiepunt’ bij De Lommerbergen

Het idee van een nieuw inspiratie- en informatiepunt is bezoekers informeren over bezienswaardigheden in de gemeente Beesel en de directe omgeving Afbeelding: BART COENDERS

Reuver -

Het college van B en W van Beesel wil een inspiratie- en informatiepunt voor toeristen realiseren bij vakantiepark De Lommerbergen in Reuver.

Het informatiepunt voor recreanten en toeristen zou in samenwerking met Landal De Lommerbergen en Limburg Marketing worden opgezet en dient als een soort bezoekerscentrum annex VVV-locatie. Bezoekers kunnen zich er laten informeren over bezienswaardigheden in de gemeente Beesel en de directe omgeving, is het idee. Ook zou de verplaatsing van de VVV-vestiging naar dit inspiratiepunt de dienstverlening ten goede komen, stelt het college.

Volgens het college is de receptie van het Reuverse vakantiepark de ideale locatie voor een dergelijk informatiepunt, omdat daar de meeste Beeselse toeristen verblijven. De Lommerbergen wil het idee begin 2021 van start laten gaan.

Eind vorig jaar riep de gemeenteraad van Beesel het college op te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor een bezoekerscentrum aan de Maas. Omdat dit lastig uit te voeren zou zijn, besloot het college met een alternatief voorstel te komen.

De gemeenteraad beslist 6 juli of deze versie van een bezoekerscentrum er daadwerkelijk gaat komen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen