Sekswerkers willen per 15 juni weer aan het werk

Print
Sekswerkers willen per 15 juni weer aan het werk

Afbeelding: Getty Images/Westend61

Sekswerkers willen maandag 15 juni weer beginnen met werken en niet wachten tot 1 september, zoals de overheid voorschrijft. Vrijdagochtend houden ze daarover een persconferentie in Nieuwspoort in Den Haag.

Dat meldt SekswerkExpertise, het platform voor positieverbetering van sekswerkers. „Na afloop zal er achter de ramen in Den Haag en in andere raamgebieden tevens van alles te zien zijn. De gordijnen gaan eindelijk weer open”, kondigt een woordvoerster van SekswerkExpertise aan.

Sekswerkers stuurden in mei een brandbrief aan het kabinet over het ontbreken van financiële ondersteuning nu ze vanwege de coronacrisis niet mogen werken. Zij voelen zich uitgesloten van coronahulp. Volgens SekswerkExpertise hebben de ministers Hugo de Jonge van Volksgezondheid en Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de brandbrief nog niet beantwoord. „Het blijft gewoon stil, terwijl wij toch een mooi protocol hebben opgesteld met alle partijen, waar ook de GGD naar heeft gekeken. We voldoen aan alle voorwaarden en willen kenbaar maken dat we weer aan de slag willen”, zegt de woordvoerster.

Het kabinet wil de coronamaatregelen voor sekswerkers per 1 september versoepelen, gelijktijdig met die voor de coffeeshops en alle sporten (binnen en buiten).