Twee Limburgse etappes in Boels Ladies Tour

Print
Twee Limburgse etappes in Boels Ladies Tour

Afbeelding: René Corten

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Sweikhuizen -

Het moet een van de eerste evenementen in het land worden na de versoepeling van de coronamaatregelen: de Boels Ladies Tour (1 tot en met 6 september). Twee etappes moeten in Limburg worden verreden. Een tijdrit in Gennep en een klimrit rond Sittard-Geleen, met finish in Sweikhuizen.

De organisatie van de wielerkoers meldt dat er nu drie etappes bekend zijn in de zesdaagse wedstrijd. De tijdrit (derde etappe) in Gennep van 22 kilometer moet op 3 september worden verreden. Twee dagen later start het peloton in Geleen (Glanerbrook) en finisht het op de klim naar Sweikhuizen.

Of de wielerkoers daadwerkelijk verreden wordt, is nog onzeker. In Nederland zijn evenement tot 1 september verboden, precies de dag dat de Boels Ladies Tour moet starten. ,,Met de drie gemeenten is dan ook de afspraak gemaakt dat, mocht in de komende periode blijken dat de Boels Ladies Tour niet mogelijk is, de etappes doorschuiven naar de editie 2021. Op dit moment lopen er gesprekken met andere gemeenten om aan het verdere etappeschema invulling te geven,” zegt organisator Thijs Rondhuis.