IJsjes eten zonder schuldgevoel! Maak zelf deze gezonde ijslolly’s

IJsjes eten zonder schuldgevoel! Maak zelf deze gezonde ijslolly’s

Afbeelding: Laurens Eggen

Niks is zo lekker op een zonnige, warme dag dan een ijsje. Maar in veel van deze koude traktaties zit stiekem veel suiker of vet. Wil je gezond genieten, maak dan een van deze twee ijsjes.

Aardbeien-vanille-vlaflip

Ingrediënten:

- 100 gram aardbeien

- 50 ml water

- 10 ml vanilleyoghurt

- 2 tl agavesiroop

Nodig

- blender

- ijsvormpjes

Bereiding:

- Doe de aardbeien, het water en de agavesiroop in de blender en pureer dit tot een gladde massa.

- Lepel om en om 2 theelepels aardbeienpuree en vanilleyoghurt in de ijsvormen tot die gevuld zijn en laat het ijsje bevriezen.

Lees ook hoe Matthijs Maassen het roer omgooide en ijsprofessor werd

Tropicana

Ingrediënten:

- 120 gram ananas

- 120 gram mango

- 75 ml kokosmelk

- 2 tl macapoeder (superfood die eventueel kan worden toegevoegd)

Nodig:

- blender

- ijsvormpjes

Bereiding:

- Doe alle ingrediënten in de blender en pureer dit tot een gladde massa.

- Vul de ijsvormen en laat het ijsje bevriezen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen