Combiparkeren al ingevoerd aan Mergelweg, binnenkort in Randwyck

Print
Combiparkeren al ingevoerd aan Mergelweg, binnenkort in Randwyck

Sportpark Jekerdal aan de Mergelweg. Afbeelding: Rob Oostwegel

Maastricht / Itteren -

Per 1 juni is het combiparkeren ingevoerd aan de Mergelweg in Maastricht; Randwyck volgt op 1 juli. Voor Tuinwijk (Wittevrouwenveld) worden hier nog gesprekken over gevoerd met bewoners en belanghebbenden.

Dat meldt wethouder Gert-Jan Krabbendam in een raadsinformatiebrief.

Het combiparkeren, waarbij bewoners en bezoekers parkeerplaatsen delen, was al eerder voorzien voor de Mergelweg en Randwyck, maar moest worden uitgesteld omdat de levering van de te plaatsen parkeerautomaten was vertraagd. Inmiddels zijn de automaten geplaatst aan de Mergelweg, inclusief de parkeerplaats van Sportpark Jekerdal.

Tuinwijk (de buurt tussen de Frankenstraat, Scharnerweg en Koning Clovisstraat) krijgt waarschijnlijk ook combiparkeren, maar daarover is de gemeente nog in overleg met bewoners en belanghebbenden. De bijeenkomsten met de klankbordgroep worden de komende periode weer opgepakt. Dat gebeurt digitaal en in de buurt zelf, volgens de RIVM-richtlijnen. Na de zomer wordt gekeken hoe het parkeren in het Statenkwartier, Boschpoort-Noord en Wyckerpoort geoptimaliseerd kan worden, belooft de wethouder.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen