Mexicaanse wraps met refried beans en geroosterde bloemkool

Print
Mexicaanse wraps met refried beans en geroosterde bloemkool

fotoJaimy van Dijke

In dit recept laat ik je zien hoe je vegetarische wraps maakt met geroosterde bloemkool en refried beans. De refried beans worden gemaakt van zwarte bonen en lekker veel specerijen.

Refried beans is een typisch gerecht uit de Mexicaanse keuken. Het is een grove bonenspread die op smaak is gebracht met veel specerijen. Voor de bonen kun je zwarte- of kidneybonen gebruiken. Knoflook en ui zijn onmisbaar en ook chili-, komijn- en paprikapoeder zijn erg lekker in refried beans. Behalve dat de spread voor veel smaak zorgt, is dit gerecht dankzij de bonen ook in balans. Deze wraps bevatten voldoende eiwitten en zullen dus ook zeker vullend zijn!

Wraps met geroosterde bloemkool en bonen

Voor 4 wraps

Bereidingsduur 45 minuten

Ingrediënten

500 gr bloemkool

1 tl paprikapoeder

1 tl komijnpoeder

peper en zout

2 el olie

50 gr sla

4 tortilla wraps

verse koriander

50 gr zure room

chilivlokken

ingemaakte zoetzure uien

Refried beans

225 gr zwarte bonen

1 kleine witte ui

1 tomaat

2 tenen knoflook

een snuf chilipoeder

½ tl komijnpoeder

½ tl gerookt paprika-poeder

zout

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd roosjes van de bloemkool.

3. Meng de olie met 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel komijnpoeder en peper en zout. Marineer hierin even de bloemkool. Rooster de bloemkool ongeveer 25 minuten in de oven of tot de roosjes gaar en licht krokant zijn.

4. Nu gaan we de refried beans maken. Snipper het uitje en hak de knoflook. Snijd de tomaat in blokjes. Spoel de zwarte bonen schoon.

5. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui. Als de ui glazig is, voeg dan de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg hierbij het paprikapoeder en komijnpoeder en meng goed door. Voeg nu ook de zwarte bonen en tomaat toe. Doe er een scheutje water bij en verwarm goed door. Prak de bonen tot een grove spread. Breng op smaak met zout en chili.

6. Verwarm kort de wraps. Verdun de zure room met een beetje water tot je een iets dunnere saus hebt. Voeg wat chilivlokken toe.

7. Neem een wrap en smeer een beetje van de refried beans eroverheen. Verdeel een beetje sla en bloemkool in het midden van de wrap en doe er wat ingemaakte uitjes bij. Voeg en beetje van de zure room toe en maak af met verse koriander.

8. Herhaal dit bij de rest van de wraps.

Tip: Voor wat extra zuur zou je ook partjes limoen kunnen toevoegen!

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen