Drie jaar cel voor vrouw na diefstal van 2,5 miljoen bij baas

Print
Drie jaar cel voor vrouw na diefstal van 2,5 miljoen bij baas

De vrouw probeerde de schuld deels in de schoenen van de directeur te schuiven. Afbeelding: Patricia Rehe/ANP

De rechtbank vindt dat ze een administratrice (58) die in vijf jaar 2,5 miljoen van haar baas stal, niet minder dan drie jaar cel kan geven om duidelijk te maken hoe zwaar ze de zaak opneemt. Ze heeft ‘ernstig misbruik gemaakt’ van het in haar gestelde vertrouwen, zegt het vonnis.

Madeleine M, uit Sint-Oedenrode, werkte maar een paar maanden bij een Veldhovens bedrijf toen ze wekelijks een rekeningnummer veranderde en geld naar zichzelf overmaakte. Die rekening stopte ze later opnieuw in de stapel waardoor hij alsnog ‘gewoon’ werd betaald. Een accountant die maandelijks alles nakeek zag vijf jaar lang niets opvallend. Pas bij een belastingcontrole stuitte de fiscus op het bedrog.

Lees ook: Vrouw steelt 2,5 miljoen van baas voor peperdure merkkleding, reisjes en een paard

Grote voet

Het geld is opgesoupeerd, en ging naar reisjes, kleding en cadeautjes voor vriendinnen. “Die kocht u”, zei de rechter twee weken terug. In het vonnis staat dat ze op grote voet leefde door zeer geraffineerd te werk te gaan. Het bedrijf is grote schade toegebracht.

De vrouw probeerde de schuld deels in de schoenen van de directeur te schuiven, wat de rechters strafverzwarend vinden. Ook zat ze in een proeftijd van een andere oplichting. Daarvan moet ze nu ook nog dertien weken uitzitten, zodat de totale straf dicht bij de eis van 3,5 jaar cel komt.