Burgemeester Sittard-Geleen reikt lintjes individueel uit

Print
Burgemeester Sittard-Geleen reikt lintjes individueel uit

Afbeelding: ANP

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Burgemeester Hans Verheijen heeft besloten om de eenentwintig bewoners van Sittard-Geleen die dit jaar een Koninklijke onderscheiding zijn toegekend, deze individueel, tijdens speciale gelegenheden, uit te reiken.

De gedachte achter het is besluit is dat de gedecoreerden er zo een mooie feestelijke dag van kunnen maken samen met vrienden en familie. Het moment zal met de gedecoreerden in overleg worden gekozen.

„Er zijn in verhouding veel inwoners die een lintje krijgen in deze gemeente. Om deze inwoners allemaal te bezoeken op één dag doet geen goed recht aan de individuele prestaties van deze mensen”, aldus burgemeester Verheijen.

„Omdat een deel van de gedecoreerden bovendien vanwege de hogere leeftijd tot de risicogroep van het coronavirus behoort, is het ook niet verantwoord om samen te komen tijdens een grote bijeenkomst.”

De gemeente wijkt hiermee af van het landelijke uitreikmoment van 3 juli 2020 en er zal daarom geen grote bijeenkomst in de Schouwburg plaatsvinden, zoals voorgaande jaren gebruikelijk was.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen