Evenementen met meer publiek wellicht weer mogelijk

Print
Evenementen met meer publiek wellicht weer mogelijk

Afbeelding: ANP

Het kabinet is bereid samen met de evenementensector te kijken naar mogelijkheden om op sommige locaties meer dan dertig bezoekers, of per 1 juli honderd, toe te laten bij evenementen.

De Alliantie van Evenementenbouwers en de koepelorganisatie Eventplatform hebben hierover gesproken met de ministers Van Engelshoven (Cultuur), Grapperhaus (Veiligheid) en Van Rijn (Zorg en Sport) en staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken). Behalve over de bezoekersregeling is ook gesproken over eventuele extra financiële steun.

De betrokken partijen, waaronder organisatoren van festivals, concerten en sportwedstrijden, hebben coronaproof protocollen voor binnen- en buitenevenementen gemaakt en deze voorgelegd aan het kabinet. Bij ieder evenement is maatwerk nodig, zodat steeds de veiligheid en gezondheid van bezoekers en medewerkers vooropstaat.

Openbaar vervoer

De komende tijd wordt onderzocht of de plannen, die vooral gelden voor indoorlocaties als stadions, beursgebouwen of concerthallen, ook te realiseren zijn. Er wordt onder meer gekeken of afstand bewaren mogelijk is en of de impact op het openbaar vervoer niet te groot is.

Hoewel er nog geen toezeggingen zijn gedaan is Ziggo Dome-directeur Danny Damman positief. Het gesprek geeft hoop, zo laat hij weten. Damman denkt dat sneller dan verwacht de volgende stap kan worden gezet met straks bijvoorbeeld driehonderd man in de zaal in plaats van honderd. Voor de Ziggo Dome geldt dat er in dat geval ook theaterproducties die normaal te zien zijn in het AFAS Circustheater in Scheveningen of Carré in Amsterdam gaan draaien.

Wanneer het kabinet met een besluit komt, is nog niet duidelijk.