Eredivisionist Roosterse BC haalt topspelers uit België binnen

Print
Eredivisionist Roosterse BC haalt topspelers uit België binnen

Afbeelding: Rob Oostwegel

Roosteren -

Eredivisionist Roosterse BC is erin geslaagd om de Belgische topspelers Marijn Put en An Knaepen voor komend seizoen binnen te halen.

De toppers nemen de plaatsen in van de Noor Marcus Barth en de Zwitserse Nadia Fankhauser, van wie Roosteren na één seizoen alweer afscheid neemt. De reden is dat ze niet structureel inzetbaar zijn, vanwege badmintonverplichtingen in meerdere landen.

Stabiliteit

Luc Vandeput, de nieuwe ervaren Belgische trainer-coach van Roosteren, streeft echter naar stabiliteit. De selecties van alle teams zijn inmiddels rond. Alleen Roosterens langjarige topspeler Nico Hermans kan bij een positief medische uitslag nog aansluiten.

De Belgische kampioen Marijn Put is de gedroomde topversterking voor de Roosteren-hoofdmacht. De in Heusden woonachtige badmintonner speelde na een eerder succesvol verblijf in Roosteren de afgelopen jaren tegen vorstelijke vergoedingen in Duitsland. Na het faillissement van meerdere Duitse verenigingen ging Put op zoek naar nieuwe horizonten. In Frankrijk kon de speler een veelvoud verdienen van wat Roosteren kan bieden. Dankzij een slimme constructie en de overtuigingskracht van Luc Vandeput wist Roosterse BC Marijn Put toch tot een terugkeer te bewegen.

Limburgse kampioene

Ook An Knaepen, uit Rekem, is een belangrijke en geroutineerde versterking. De in Heerlen woonachtige speelster stond afgelopen seizoen nog in de Belgische mixfinale. „Een echte versterking zowel in de mix als in de singel”, zegt coach Van de Put. De trainer-coach heeft ook de Limburgse kampioene Novi Wieland (16) naar de selectie van de hoofdmacht overgeheveld. Afgelopen seizoen speelde de talentvolle speelster van de nationale U17 jeugdselectie nog in team 3 van Roosterse BC.