Vijftig huurders in Mook en Gennep krijgen een zonnepanelenmonteur aan de deur

Print
Vijftig huurders in Mook en Gennep krijgen een zonnepanelenmonteur aan de deur

Afbeelding: ANP

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen -

De eerste huurders van Destion kunnen binnenkort krijgen binnenkort een ploeg monteurs aan de deur die zonnepanelen komen installeren. De Noord-Limburgse woningcorporatie wil zoveel mogelijk huizen bedekken met minstens zes zonnepanelen.

Het huis van een gezin in Nieuw Bergen werd deze week als eerste duurzamer gemaakt. Vijftig huishoudens krijgen binnenkort ook zonnepanelen, een brief naar nog eens honderdvijftig families is onderweg.

Er zijn zo’n 2.500 huishoudens die een woning van Destion huren, van Mook en Gennep tot Bergen. Dit jaar moeten de eerste 500 voorzien zijn van zonnepanelen, is nu het plan. De huizen met een laag energielabel zijn als eerst aan de beurt.

Eerst C of lager

,,Voor de laagste labels hebben we nu geld gereserveerd. Dan heb je het over energielabel C of lager. Er was nog een enkel huis met energielabel E, maar het zal hoofdzakelijk gaan om label C’’, zegt vastgoedspecialist Loek Smeets van Destion.

Voor de zes zonnepanelen worden geen kosten bij de huurder in rekening gebracht. Als er meer zonnepanelen geplaatst kunnen worden, dan betaalt de bewoner dat 1 euro per maand per paneel. Volgens Destion wil 80 procent van de huurders meer dan zes zonnepanelen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen