Van der Gragt van Barcelona naar Ajax

Print
Van der Gragt van Barcelona naar Ajax

Stefanie van der Gragt. Afbeelding: Getty Images

Stefanie van der Gragt keert terug naar Ajax. Na twee jaar bij de Spaanse topclub FC Barcelona gaat ze weer voor de Amsterdamse vrouwenploeg spelen. Van der Gragt veroverde in het seizoen 2017-2018 met Ajax de ‘dubbel’ (landstitel en beker) en stapte daarna over naar Barcelona.

De international van Oranje kwam mede door de nodige blessures niet verder dan 21 wedstrijden voor de Catalaanse vrouwenploeg, waar ook aanvalster Lieke Martens speelt. Van der Gragt maakte daarin drie doelpunten. In haar eerste seizoen bereikte ze met Barcelona de finale van de Champions League, waarin het Olympique Lyon van Shanice van de Sanden veel te sterk bleek (1-4).

De Spaanse bond besloot begin mei de nationale vrouwencompetitie vanwege de coronacrisis te beëindigen. Koploper Barcelona, dat na 21 speelrondes een flinke voorsprong had op Atlético Madrid, werd uitgeroepen tot kampioen.

Met Sari van Veenendaal (Atlético) en Mandy van den Berg (Valencia) keren deze zomer nog twee internationals vanuit de Spaanse competitie terug naar Nederland. Zij gaan voor PSV spelen.