Natuurmonumenten start met vlinderexcursie op Sint Pietersberg voor kleine groep

Print
Natuurmonumenten start met vlinderexcursie op Sint Pietersberg voor kleine groep

De oranje luzernevlinder is één van de bijzondere vlinders op de Sint Pietersberg. Afbeelding: Natuurmonumenten - Paul Cools

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Meerssen / Ulestraten -

Natuurmonumenten start in juli weer met excursies in haar natuurgebieden. Het zomerprogramma wordt geopend met een vlinderexcursie op zondag 19 juli op de Sint Pietersberg in Maastricht.

Aan dergelijke tochten kunnen gewoonlijk 25 mensen meedoen, voorlopig is het maximum aantal vastgesteld op 12 deelnemers.

Samen met de boswachter wordt een wandeling gemaakt om op zoek te gaan naar bijzondere vlinders, zoals de oranje luzernevlinder en het icarusblauwtje.

De wandeling, aangepast aan de richtlijnen van het RIVM, start om 14.00 uur bij de nieuwe startlocatie van Natuurmonumenten in Fort Sint Pieter. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Het programma is afgestemd op een volwassen publiek. Om deel te nemen moet je goed ter been zijn en stevige schoenen worden aangeraden.

Vlinderparadijs

De Sint Pietersberg is een vlinderparadijs vanwege de gunstige ligging van dit gebied. De samenstelling van de bodem zorgt voor een grote verscheidenheid aan planten. Deze bloemenrijkdom zorgt weer voor veel verschillende vlindersoorten.

Met de Vlaamse zustervereniging Natuurpunt zorgt Natuurmonumenten dat vlinders van het Belgische deel van de berg hun leefgebied uitbreiden naar het Nederlandse deel. Meerdere keren per jaar wordt er gemaaid. Hierdoor wordt de grond verschraald, verarmd. Niet alles wordt gemaaid, er blijft telkens iets staan voor insecten en voor de ‘zaadzetting’.

Online reserveren is noodzakelijk via: www.natuurmonumenten.nl/sintpietersberg. Leden van Natuurmonumenten betalen zeven euro voor deelname, niet-leden betalen tien euro.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen