Nederweert zet vaart achter uitwerking plan snelfietsroute

Print
Nederweert zet vaart achter uitwerking plan snelfietsroute

De route voor een fietstunnel (blauw) en een fietsbrug (rood). Afbeelding: adviesbureau Kragten

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De gemeente Nederweert gaat belanghebbenden schriftelijk raadplegen over de aanleg van een brug of een tunnel over de Zuid-Willemsvaart voor snelfietsroute naar Weert.

Hiermee kan de gemeente ondanks de coronamaatregelen, die een bijeenkomst met lokale en regionale organisaties niet mogelijk maakt, toch vaart maken met het verder uitwerken van de plannen voor een snelfietsroute richting Weert en Venlo. In eerste instantie was een fietstunnel voorzien maar na overleg met de provincie is ook een alternatief uitgewerkt om een nieuwe fietsbrug langs de randwegbrug N266 te realiseren. De kostenbedragen in beide gevallen ruim 2 miljoen euro. De route via een brug is voor fietsers 200 meter langer maar daarbij hoeven ze niet voor verkeerslichten te wachten wat bij de tunnel wel het geval is omdat ze bij Brug 15 moeten oversteken. Wie mee wil denken over de keuzen voor brug of tunnel, kan zich aanmelden via de gemeente.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen