RIVM: 9 nieuwe sterfgevallen en 5 ziekenhuisopnames

Print
RIVM: 9 nieuwe sterfgevallen en 5 ziekenhuisopnames

Archieffoto. Medewerkers van de GGD in Utrecht nemen coronatesten af in een teststraat in Houten. Afbeelding: ANP

Het RIVM heeft de afgelopen vierentwintig uur negen nieuwe meldingen van sterfgevallen door het coronavirus binnen gekregen. Donderdag ging het om twee gemelde sterfgevallen. Ook kwamen er vijf nieuwe ziekenhuisopnames binnen. Het dodental stijgt hiermee naar 6.053.

Het aantal besmettingen is in het afgelopen etmaal gestegen met 210. Het totaal aantal Nederlanders dat besmet is (geweest) met het virus komt hiermee op 48.461. In het ziekenhuis zijn nu in totaal 11.813 mensen opgenomen (geweest).

Het werkelijke aantal doden ligt aanzienlijk hoger, omdat lang niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas dagen later doorgegeven. Ook ligt het werkelijke aantal infecties waarschijnlijk een stuk hoger.

Donderdag ging het om twee sterfgevallen en drie nieuwe ziekenhuisopnames door corona. Vanuit menselijk oogpunt erg positief nieuws, zei een woordvoerster van het RIVM toen. ,,Lager kan eigenlijk niet. Er worden nog steeds mensen positief getest, dus er blijven mensen ernstig ziek worden, maar dit is fijn.”

Uit de RIVM-rapportage blijkt dat steeds meer mensen worden getest. Het testresultaat is steeds vaker negatief. Zowel dinsdag als woensdag voerden laboratoria meer dan 9000 coronatests uit. Daarvan was dinsdag 1,5 procent positief, woensdag 1,7 procent. Op de piek van de epidemie in maart viel nog bijna 30 procent positief uit. Overigens is het nog steeds aannemelijk, stelt het RIVM, dat niet alle Covid-19 patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die zij registreren.