Venlo/Grubbenvorst

Jeffrey Roeffen wint race op Zandvoort vanaf zijn zolderkamer

Print
Jeffrey Roeffen wint race op Zandvoort vanaf zijn zolderkamer

Jeffrey Roeffen. Afbeelding: Stan Libuda Autosportfotografie

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Grubbenvorst -

De GP van Zandvoort mag dan wel afgelast zijn, toch heeft Jeffrey Roeffen een zege geboekt op het circuit. De coureur schreef in mei de virtuele race in de EuroNASCAR Esports Series op zijn naam. Vanuit zijn zolderkamer in Venlo.

Automonteur, coureur én simracer: het wereldje van Jeffrey Roeffen (20) bestaat vooral uit autosport. Roeffen is in het dagelijks leven monteur bij Hendriks Motorsport in Maasbree, maar op 20 mei zat de jongeling, geboren en getogen in Grubbenvorst, zelf achter het stuur op Circuit Zandvoort. Althans, achter het stuur van de simulator. Daar racete hij naar de overwinning in de hoofdrace in de EuroNASCAR Esports Series (ENES), waarin een aantal gevestigde namen aan de start stond. „Ik had het niet verwacht. Top vijf zou realistisch zijn, maar ik heb de kwalificatie, heat en finale gedomineerd. De finale won ik met zeven seconden voorsprong. Het is mooi om je naam te zien staan boven die jongens die in het echt EuroNASCAR racen, zoals kampioenen Lasse Sørensen en Loris Hezemans.”

Hot Rods

Als klein mannetje van vier jaar ging Roeffen met achterneef Erik naar Raceway Venray, waar hij uiteindelijk bleef hangen. In 2016 kon hij dankzij Roeffen Racing zijn jongensdroom waarmaken en gaan rijden in de National Hot Rods, de hoogste non contact oval klasse waar achterneven Erik en Ramon Roeffen ook in reden. Na acht maanden heeft hij inmiddels ook weer in zijn echte racewagen kunnen trainen. Over zijn toekomst is Roeffen nog niet zeker. „Het is elk jaar zoeken naar budget.” Wel heeft hij nog zeker één doel: het winnen van de Supercup, de grootste wedstrijd in de Hot Rods.

Supercup

Of de afgelaste Supercup dit jaar nog ingehaald wordt, weet Roeffen niet. „Ik wil de auto niet klaarmaken voor een paar races. Als deze kapot gaat, kost het veel geld.” De focus ligt nu op het winnen van de Supercup in 2021, met een nog sterkere auto. „Als je stil blijft staan, ga je achteruit. Als we iets in het echt willen uitproberen, probeer ik het eerst via de simulator. De auto wordt ingescand om het zo realistisch mogelijk te maken.” Het virtuele racen doet Roeffen in zijn huis in Venlo. „De zolder is omgebouwd, met drie schermen en een echte racestoel.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen