Gouden jubileum voor V.C. Spartak-A.

Print
Gouden jubileum voor V.C. Spartak-A.

Afbeelding ter illustratie. Afbeelding: ingimage

Amstenrade -

Volleybalvereniging V.C. Spartak-A. uit Amstenrade bestaat dit jaar 50 jaar. Op 29 augustus stond het gouden jubileumfeest van de vereniging op de agenda, maar dat is vanwege de uitbraak van het coronavirus verplaatst naar zaterdag 12 december 2020.

In de zomervakantie van 1970 hebben Har Daemen, zijn broer Jos en een paar vrienden de Hoensbroekse volleybalvereniging Sport & Spel verlaten en zijn op verzoek van wethouder Lei Hahn begonnen met de start van een volleybalvereniging in Amstenrade. Dit heeft geresulteerd in de oprichting van V.C. Spartak-A.(mstenrade), waarbij de naam bedacht werd door Bert Rademacher en afgeleid is van Spartak-B.(oedapest), de destijds Europese kampioen.

Het feest op 12 december dient tevens als jubileum van drie leden van de volleybalvereniging, die 40 jaar lid zijn. V.C. Spartak-A. doet een oproep aan oud-leden om zich aan te melden voor het jubileumfeest. Dit via per mail: elsenhar.daemen@home.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen