Raadsleden Vaals wijzen op snelheidslimiet

Print
Raadsleden Vaals wijzen op snelheidslimiet

Het Vaalser raadslid Kirsten Pakbiers-Renericken bij een zojuist door haar geplaatst campagnebord. Afbeelding: Gemeente Vaals

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis -

Met het plaatsen van sandwichborden aan lantaarnpalen ondersteunt de Vaals de campagne tegen te hard rijden op wegen binnen haar gemeente. Raadsleden gingen zelf op pad om de bewustwording kracht bij te zetten.

Het gaat om de campagne ‘Hou je aan de snelheidslimiet’ van Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) die automobilisten erop wijst zich aan de snelheidslimiet te houden. Op initiatief van wethouder John Coenen (Verkeer) besteedt de gemeente Vaals er aandacht aan met sandwichborden aan lantaarnpalen.

Om het belang van de campagne kracht bij te zetten hebben raadsleden van de fracties CDA, Lokaal!, PvdA en V&O verspreid door de kernen in 30km/uur straten borden van de campagne opgehangen. Ook leden van de wijkraad MOCENO in Vaals plaatsten een campagnebord.

Automobilisten rijden nog steeds regelmatig 10 tot 15 kilometer te hard op 30- en 50-km wegen. Op deze wegen zijn ook fietsers en voetgangers aanwezig. Als automobilisten zich aan de snelheidslimiet houden, neemt het aantal letstelslachtoffers in Nederland met een kwart af.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen