Financiële positie gemeente Simpelveld is goed

Print
Financiële positie gemeente Simpelveld is goed

Simpelveld investeert onder meer in de stationsomgeving. Afbeelding: Luc Lodder / Archief

Bocholtz / Simpelveld / Huls -

Simpelveld sluit het jaar 2019 af met een voordelig saldo van ruim 1,1 miljoen euro. Dat laat de jaarrekening zien.

Burgemeester Richard de Boer stelt vast dat de financiële positie van gemeente al jaren solide en stabiel is. „We hebben ons huishoudboekje op orde. We deinzen er niet voor terug om stevig te investeren. Zo stond 2019 in het teken van de voorbereiding van een groot aantal majeure projecten, zoals de herinrichting van het dorpshart Bocholtz, de gebiedsontwikkeling van de stationsomgeving ZLSM en het landschapspark uitkijkpunt Hulsveld.”

Volgens De Boer wordt er ook geïnvesteerd in de zorg en het welzijn van de inwoners. „We hebben niet bezuinigd op jeugdzorg, Wmo of participatie. Sterker, de middelen die we voor het sociaal domein krijgen, zijn niet toereikend. We leggen jaarlijks een substantieel bedrag aan eigen middelen extra op tafel.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen