Landgraafs SP-raadslid Marc van Caldenberg ziet af van vergoeding

Print
Landgraafs SP-raadslid Marc van Caldenberg ziet af van vergoeding

Marc van Caldenberg (links), hier op de foto met gedeputeerde Ger Koopmans. Afbeelding: Harry Heuts

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Raadslid Marc van Caldenberg van de SP in Landgraaf ziet af van een extra vergoeding die de leden van de gemeenteraad vanaf nu ontvangen.

Het gaat om 124 euro per maand, een bedrag dat gebruikt kan worden om voorzieningen te treffen in de sfeer van arbeidsongeschiktheid, ouderdom en overlijden. Daarmee is voor Landgraaf jaarlijks een bedrag van 26.200 euro gemoeid.

De gemeenteraad heeft het voorstel donderdag goedgekeurd. In een stemverklaring zegt Van Caldenberg dat hij het wrang vindt dat in deze tijd van corona de leden van de gemeenteraad er geld bijkrijgen. „ Juist nu overal ontslagen vallen en zoveel mensen moeten inleveren. Hierdoor ontstaat een beeld dat de politiek op de eerste plaats aan zichzelf denkt. Wij vinden dit een volstrekt verkeerd signaal naar onze inwoners die het nu zo moeilijk hebben.”

Van Caldenberg zal de 124 euro hoe dan ook krijgen, omdat het een wettelijk recht is. „Ik zal de vergoeding, die ik tegen mijn zin ontvang, aan een goed doel schenken.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen