Cactussen als protest tegen plan cultuursubsidie van de provincie

Print
Cactussen als protest tegen plan cultuursubsidie van de provincie

Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Leden van het Limburgs Parlement kregen vrijdag bij het Gouvernement in Maastricht cactussen cadeau. Het ging om een ludieke protestactie van Cultuur in Bedrijf Limburg, namens diverse culturele organisaties uit Noord- en Midden-Limburg.

De instellingen ageren tegen het nieuwe advies van de Cultuurtank Limburg aan het provinciebestuur. Volgens die plannen kan slechts één organisatie uit Noord- en Midden-Limburg de komende jaren op financiële steun van de provincie rekenen: het Limburg Festival.

Als het provinciebestuur het advies van de Cultuurtank Limburg overneemt, zal dat volgens de bezwaarmakers leiden tot een woestenij in het cultuurlandschap van Noord- en Midden-Limburg.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen