Cactussen als protest tegen plan cultuursubsidie van de provincie

Print
Cactussen als protest tegen plan cultuursubsidie van de provincie

Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Leden van het Limburgs Parlement kregen vrijdag bij het Gouvernement in Maastricht cactussen cadeau. Het ging om een ludieke protestactie van Cultuur in Bedrijf Limburg, namens diverse culturele organisaties uit Noord- en Midden-Limburg.

De instellingen ageren tegen het nieuwe advies van de Cultuurtank Limburg aan het provinciebestuur. Volgens die plannen kan slechts één organisatie uit Noord- en Midden-Limburg de komende jaren op financiële steun van de provincie rekenen: het Limburg Festival.

Als het provinciebestuur het advies van de Cultuurtank Limburg overneemt, zal dat volgens de bezwaarmakers leiden tot een woestenij in het cultuurlandschap van Noord- en Midden-Limburg.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen