Gemeente gaat op voor vierde editie Jongerenlintje

Print
Gemeente gaat op voor vierde editie Jongerenlintje

Bjorn Jetten en Lily Tallane kregen hun lintjes bij de tweede editie in 2018 uit handen van burgemeester Nicole Ramaekers. Afbeelding: Pol Beckers

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

De Gemeente Gulpen-Wittem reikt dit jaar voor het vierde jaar op rij het zogeheten Jongerenlintje uit, als tegenhanger van de koninklijke onderscheidingen voor volwassenen.

Met het lintje worden jongeren in de leeftijd van zes tot en met twintig jaar vanwege bijzondere prestaties, bijzondere inzet voor de maatschappij of vanwege een andere positieve bijdrage aan de gemeente Gulpen-Wittem in het zonnetje gezet.

Aanmeldingen voor de lintjes worden door een selectiecommissie, bestaande uit inwoners uit Gulpen-Wittem die begaan zijn met jongeren, in behandeling genomen. Het mag om een individuele jongere gaan, maar ook om een groep jongeren. De commissie adviseert het college van burgemeester en wethouders over de toekenning.

De uitreiking van de jongerenlintjes in Gulpen-Wittem vindt plaats rond 18 november, de dag waarop de Dag van de Rechten van het Kind wordt gevierd.

De allereerste jongerenlintjes in Gulpen-Wittem werden in november 2017 uitgereikt aan groep zeven van basisschool à Hermkes uit Epen en aan Chris Wouters uit Reijmerstok. De klas had de eerste prijs gewonnen in een afvalrace van Rd4, met het inzamelen van zoveel mogelijk elektronisch afval. Chris Wouters werd gelauwerd vanwege zijn jonge inbreng als organist bij het in leven houden van klassiek orgelspel in kerken en daarbuiten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen